Photo a day May, SNACK

Μάιος Ημέρα 17η
Μου ήταν πολύ εύκολο να σκεφτώ τι θα φωτογραφήσω. Μα φυσικά την αγαπημένη μου μαύρη σοκολάτα Gailler η οποία σε όλες τις εκφάνσεις της με τραβάει σαν μαγνήτης. 
Και για όποιον σκεφτεί "μα κάθε μέρα σοκολάτα; θα γίνεις τόφαλος!!"
 Όχι κυρίες και κύριοι. 
Ο μύθος της ένοχης σοκολάτας  για τα 10 κακά της μοίρας μας έχει καταρριφθεί!
Η σοκολάτα ζει και βασιλεύει. Είναι πιο νόστιμη και θελκτική από ποτέ μια που δεν συνοδεύεται από τύψεις και ενοχές!Γλυκιά όσο πρέπει, με έντονη γεύση κακάο (70%), λεπτή για να λιώνει στον ουρανίσκο, και χωρισμένη σε κομματάκια ντελικάτα και λαχταριστά!
Τρώγεται έτσι σαν σνακ, μπαίνει σε γλυκά για γ λάσο, γέμιση, "μπράουνις", κέικ, σοκολατόπιτες, παγωτό,κρέπες και φυσικά το πιο απλό, τοστάκι με σοκολάτα!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε και εσείς και τα παιδάκια σας!
Γίνεται επίσης και καταπληκτική μάσκα για το πρόσωπο!
Η σοκολάτα πάντα εξέφραζε και θα εκφράζει τον έρωτα. Ένα κουτί σοκολατάκια  ήταν το δώρο του πρώτου ραντεβού. 
Η σοκολάτα είναι η παρέα της παρηγοριάς για τα βράδια μοναξιάς και ερωτικών απογοητεύσεων που σίγουρα όλοι μας έχουμε περάσει όταν ήμασταν εφηβάκια. 
Είναι η φίλη της γυναικο - παρέας που συζητάει χαμηλόφωνα κοκκινίζοντας τα προσωπικά της και γελάει δυνατά με την καρδιά της. 
Είναι η συγνώμη που ζητάμε και θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά γιατί ντρεπόμαστε για αυτό που ξεστομίσαμε...
Είναι η καλύτερη παρέα για το σήριαλ που παρακολουθούμε.

Και για του λόγου το αληθές...κόψε ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ, απόλαυσέ το χωρίς φόβο και ρίξε μια ματιά...

Το παρακάτω άρθρο θα το βρείτε στο http://www.menslounge.gr/ygeia__fitness/ygeia_diatrofi/poso_euergetiki_einai_i_mauri_sokolata.html


"Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature η μαύρη σοκολάτα είναι ευεργετική για την καρδιά και μάλιστα πολύ περισσότερο από εκείνη που περιέχει γάλα, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτρέπουν την απόφραξη των αρτηριών.
Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης αλλά και από το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας της Ιταλίας τονίζει ότι το γάλα αναστέλλει τις ευεργετικές για την καρδιά ιδιότητες, εξαιτίας της αντίδρασης που δημιουργεί με τις αντιοξειδωτικές ουσίες της σοκολάτας.
Οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 12 υγιείς εθελοντές (επτά γυναίκες και πέντε άνδρες) ηλικίας από 25 έως 35 ετών, και αφού τους χώρισαν σε δύο ομάδες ζήτησαν από τους μισούς να καταναλώσουν μαύρη σοκολάτα και από τους υπόλοιπους σοκολάτα γάλακτος.
Οι εθελοντές που κατανάλωσαν σοκολάτα γάλακτος έπρεπε να λάβουν τη διπλάσια ποσότητα, προκειμένου να αποκομίσουν τον ίδιο αριθμό αντιοξειδωτικών ουσιών σε σχέση με όσους έφαγαν μαύρη σοκολάτα.
Όταν οι εθελοντές δοκίμασαν να καταναλώσουν παράλληλα μαύρη σοκολάτα και γάλα, διαπιστώθηκε πως παρότι το γλυκό ενίσχυσε έως και 20% τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών του αίματος, το γάλα δεν είχε αντίστοιχες ιδιότητες αλλά μάλλον λειτουργούσε ανασταλτικά ως προς τη δράση της σοκολάτας.
Τα ευρήματα της έρευνας ενισχύουν την άποψη ότι τα πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα αντιδρούν αρνητικά με τα υγιεινά συστατικά άλλων τροφών ή ροφημάτων, όπως των φρούτων, του τσαγιού και του κόκκινου κρασιού, η αντιοξειδωτική δράση των οποίων είναι ευρέως γνωστή.

Σοκολάτα ευεργετική στο αίμα
Τις προστατευτικές για την καρδιά ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας, η οποία περιέχει υψηλά επίπεδα μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που αποκαλείται φλαβονοειδής...επιβεβαιώνει έρευνα Ελλήνων επιστημόνων. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Αθηνών, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αφού βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών και εμποδίζει το σχηματισμό δυνητικά βλαβερών θρόμβων. Οι ευεργετικές συνέπειες της μαύρης σοκολάτας είναι γνωστές εδώ και καιρό, ωστόσο, η έρευνα των Ελλήνων επιστημόνων εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο μηχανισμός αυτός.
Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, η σοκολάτα βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών επιτρέποντάς τους να διαστέλλονται και έτσι εμποδίζοντας το σχηματισμό βλαβερών θρόμβων.
Στην έρευνα πήραν μέρος 17 εθελοντές, που έτρωγαν είτε 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, είτε ένα υποκατάστατο, που δεν ήταν σοκολάτα. Την επόμενη μέρα, οι δύο ομάδες ακολουθούσαν την αντίθετη διατροφή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η λειτουργία του ενδοθηλίου, ένα λεπτού στρώματος που καλύπτει την εσώτατη επιφάνεια των αρτηριών, βελτιώθηκε με την ομάδα της μαύρης σοκολάτας αλλά όχι με το υποκατάστατο.
Όπως επεσήμανε ο δρ Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας, η κατανάλωση 100 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας βελτιώνει τη λειτουργία των υγιών νεαρών ενηλίκων για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Πέρυσι, μία ομάδα Ιταλών και Βρετανών επιστημόνων ανακάλυψε, πως η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών στο αίμα σχεδόν κατά 20%. Ωστόσο, η σοκολάτα γάλακτος δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα, πιθανότατα επειδή το γάλα παρεμβαίνει στη διαδικασία της απορρόφησης.

Η σοκολάτα… κατά του βήχα
Σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο FASEB Journal, ένα συστατικό της σοκολάτας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από πολλά γνωστά φάρμακα κατά του επίμονου βήχα.
Ερευνητική ομάδα του Imperial College London με επικεφαλής τον Δρ Πήτερ Μπαρνς χορήγησε σε 10 εθελοντές δισκία τα οποία περιείχαν: θεοβρωμίνη, ένα συστατικό του καρπού του κακάο, κωδεΐνη, μια ουσία κατασταλτική του βήχα, ή ψευδοφάρμακο.
Στη συνέχεια οι εθελοντές εισέπνευσαν ένα αέριο το οποίο περιείχε καψαϊκίνη, ένα παράγωγο των κόκκινων πιπεριών, που στην ιατρική έρευνα χρησιμοποιείται για να προκαλέσει βήχα.
Τα άτομα που έλαβαν θεοβρωμίνη χρειάζονταν 1/3 περισσότερη καψαϊκίνη για να βήξουν συγκριτικά με εκείνους που έλαβαν κωδεΐνη. Η τελευταία ήταν οριακά πιο αποτελεσματική από το ψευδοφάρμακο στην πρόληψη του βήχα. Η θεοβρωμίνη επιδρά στις αισθητικές νευρικές απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου, το οποίο ξεκινά από το στέλεχος του εγκεφάλου και φτάνει μέχρι τους αεραγωγούς.
Για να διερευνήσουν την άποψη αυτή, οι ερευνητές εξέτασαν την δράση της θεοβρωμίνης στο πνευμονογαστρικό νεύρο σε ξεχωριστά πειράματα που έγιναν σε ινδικά χοιρίδια και σε ανθρώπινους ιστούς από την τραχεία. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων επιβεβαίωσαν την άποψη ότι η θεοβρωμίνη αναστέλλει την εκπόλωση του αισθητικού κλάδου του πνευμονογαστρικού νεύρου του επαγώμενου από την καψαϊκίνη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η θεοβρωμίνη δεν προκάλεσε παρενέργειες, εν αντιθέσει με την κωδεΐνη, η οποία προκαλεί υπνηλία και δυσκοιλιότητα.
Ο Δρ Μπαρνς επεσήμανε ότι «αν και ο επίμονος βήχας δεν είναι απαραιτήτως επιβλαβής, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Η ανακάλυψή μας λοιπόν είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία νέων θεραπευτικών αγωγών κατά του επίμονου βήχα».

Η σκούρα σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση


Νέα Υόρκη: Η σκούρα σοκολάτα, και όχι η λευκή, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ενώ ενισχύει την ικανότητα μεταβολισμού των σακχάρων, σύμφωνα με ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της L'Aquila με επικεφαλής τον Δρ Κλαούντιο Φέρρι ζήτησε από επτά άνδρες και οκτώ γυναίκες, όλοι υγιείς, να καταναλώσουν 100 γραμμάρια σκούρας σοκολάτας ή 90 γραμμάρια λευκής ημερησίως για 15 μέρες.
Τα άτομα δεν έφαγαν καθόλου σοκολάτα για τις επόμενες επτά ημέρες και στη συνέχεια κατανάλωσαν διαφορετικό είδος σοκολάτας από την πρώτη φάση της μελέτης για άλλες 15 ημέρες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μετά την κατανάλωση σκούρας σοκολάτας, η αρτηριακή πίεση των συμμετεχόντων μειώθηκε και παρουσίασαν βελτίωση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, δηλαδή μπορούσαν να μεταβολίζουν καλύτερα τη γλυκόζη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτη καταδεικνύει τα θετικά οφέλη της σκούρας σοκολάτας, που περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν στην διατήρηση της καλής κατάστασης της καρδιάς και της κυκλοφορίας του αίματος μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης. Πάντως θα πρέπει να τονίσουμε ότι χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων της μελέτης.
Η σκούρα σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, αλλά επίσης και λίπη και θερμίδες. Όσοι λοιπόν θέλουν να εντάξουν τη σκούρα σοκολάτα στη διατροφή τους θα πρέπει να μειώσουν τις προσλαμβανόμενες θερμίδες σε κάποιο από τα κύρια γεύματα, ώστε να μην πάρουν βάρος. Κάθε 100 γραμμάρια σκούρας σοκολάτας περιέχουν σχεδόν 500 θερμίδες."


Διαβάστε περισσότερα: Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία http://www.menslounge.gr/ygeia__fitness/ygeia_diatrofi/poso_euergetiki_einai_i_mauri_sokolata.html#ixzz1v9qJC19O


Επίσης στο
http://www.omorfamystika.gr/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CF%8E-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

Γιατί αγαπώ τη μαύρη σοκολάτα

Δεν είναι μόνο αντιγηραντική αλλά έχει πολλές ιδιότητες γι’ αυτό το λόγο την έχω πρώτη στη διατροφική μου λίστα. Και σας αποκαλύπτω και το μυστικό: δεν μπορώ χωρίς λίγη μαύρη σοκολάτα! Την λατρεύω.

Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Είναι αντιγηραντική: Αυτό γιατί έχει αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι το μυστικό για την παράταση της νεότητας. Ως αντιοξειδωτικό μπορεί να χαρακτηριστεί οποιαδήποτε οργανική ουσία, η οποία μπορεί να καθυστερήσει ή να εμποδίσει την καταστροφική οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών. Oι αντιοξειδωτικές ουσίες παράγονται είτε από τον ίδιο τον οργανισμό μας και από τα ένζυμα είτε από τα αντιοξειδωτικά που παίρνουμε μέσω της διατροφής. Τα αντιοξειδωτικά καταστέλλουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών είτε παρεμποδίζοντας τη δημιουργία τους είτε καταστρέφοντας ή αδρανοποιώντας τις είτε παρεμποδίζοντας την οξειδωτική αλυσιδωτή αντίδρασή τους. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο οργανισμός προστατεύεται από την υπερπαραγωγή των ελεύθερων ριζών χάρη στο ενδογενές αντιοξειδωτικό δίκτυο των ενζύμων. Όμως, παρότι αυτό το αμυντικό σύστημα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αποτελεσματικό, πολλές φορές δεν επαρκεί και κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη αντιοξειδωτικών μέσα από την καθημερινή μας διατροφή. Η μαύρη σοκολάτα είναι μία καλή πηγή αντιοξειδωτικών.
Μειώνει την πίεση: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστόνης η μαύρη σοκολάτα μειώνει την κακή (LDL) χοληστερόλη, βελτιώνει την κατάσταση των αγγείων και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη των κυττάρων.
Είναι αντικαρκινική: Το πανεπιστήμιο της Georgetown, σε έρευνα που διεξήγαγε, απομόνωσε μια ουσία του κακάο, την προκυανιδίνη και εξέτασαν τη δράση της σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων του μαστού. Το πόρισμα της έρευνας κατέληξε η προκυανιδίνη σταματούσε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
Έχει αντιβηχική δράση: Ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου εξέτασαν την αποτελεσματικότητα της θεοβρωμίνης στον βήχα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεοβρωμίνη ήταν κατά 30% αποτελεσματικότερη εναντίον του επίμονου βήχα ακόμη και από την κωδεϊνη που θεωρείται καλό αντιβηχικό φάρμακο, χωρίς παρενέργειες.
Χαρίζει μακροζωία: Τελευταία έχουν δημοσιευθεί ορισμένα συμπεράσματα μιας έρευνας που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο από τους μη καταναλωτές, και αυτό το αποδίδουν στις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη σοκολάτα.
Δεν προκαλεί εθισμό: Έρευνα που διεξήχθη στην Νέα Υόρκη έδειξε ότι η σοκολάτα δεν δημιουργεί εθισμό.
Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ενυδατική μάσκα προσώπου
Θα χρειαστείτε:
1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/4 του φλιτζανιού μέλι
3 κουταλάκια νιφάδες βρόμης
Εφαρμογή
Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, και κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη για 10 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε καλά με άφθονο χλιαρό νερό. Σκουπίστε απαλά και απλώστε μια κρέμα προσώπου.

Το μυστικό

Γιατί μαύρη και όχι λευκή; Σε μετρήσεις που έγιναν προέκυψε ότι μια πλάκα σοκολάτα γάλακτος 100 γραμμαρίων περιέχει 40 mg αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ μια αντίστοιχη σε βάρος πλάκα σοκολάτας υγείας περιέχει 90 mg. Επομένως η μαύρη σοκολάτα κάνει… δουλειά!

Και ... καλή σας όρεξη!!!
φιλιά



















Σχόλια

  1. πω πω πόσα πολλά!!!! έχω μείνει άφωνη!!! τη μάσκα θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!! η φωτογραφία τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ναι μεγάλη χαρά η απελευθέρωση της σοκολάτας
    χι χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενημερωτική σήμερα η ανάρτηση! Μ αρεσει!
    Η φωτογραφία εκπληκτική!!!!!!!!!!!
    Το περιεχόμενό της ακόμη καλυτερο. Αυτή την μαρκα σοκολάτας δεν την γνωρίζω. Την βρίσκουμε στα sp;
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενημερωτική η ανάρτηση!! Σοκολάτα χωρίς τύψεις.. δύσκολο μου ακούγεται! Θέλει προσπάθεια! χαχα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ok εγώ δεν ήθελα και πολλά για να πεισθώ... Σε πιστεύω και σε ακολουθώ... μμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά και εγώ πείστηκα πριν καλά καλά τα διαβάσω όλα!!

      Διαγραφή
  6. ΜΜΜ τι γλυκιά ανάρτηση είναι αυτή! Για να τρέξω στο ντουλάπι μου για λίγη σοκολάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. που μπορουμε να βρουμε την σοκολατα αυτη; σε περιμενω στον διαγωνισμο μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχαχ
    Τί υπέροχη ανάρτηση-ωδή στη σοκολάτα!!!
    Είσαι ο άνθρωπός μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοίτα έχω μια αρχή και την τηρώ!!οκ να προσέχουμε τι τρώμε ΑΛΛΑ μια στο τόσο χρειάζεται και λίγο αλατοπίπερο η ζωή μας!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις