Photo a day May, BIRD

Μάιος Ημέρα 5η, BIRD
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε αυτή την φωτογραφία που βγάλαμε πριν από κάποια χρόνια στο Bali!
Είχαμε περάσει υπέροχα!
Ο τόπος μοναδικά πράσινος και ζουμερός. Η φύση τόσο πλούσια και γενναιόδωρη που ένιωθες δέος και σεβασμό μπροστα στην μεγαλοσύνη της.
Το φαγητό εντυπωσιακό, πικάντικο και ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟ!Έτρωγες γαρίδες, αστακούς, σαλάτες κρασί, φυσικά ρύζι και γλυκά με 7ε το άτομο!!Καλά διαβάσατε!!!
Οι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και νοικοκύρηδες, εργατικοί και χαμογελαστοί!
Ήταν εντυπωσιακό, σαν να είχαν βρει ένα νόημα ζωής άλλο και μια σοφία ξένη για εμάς. Δεν ήξεραν τι θα πει καταναλωτισμός και ήταν ευτυχισμένοι για αυτό. Ρομαντικοί και γνώστες της ζωής. Κάθε μέρα μετέφεραν στους ναούς τους άνθη και τα άφηναν στην είσοδο για καλή τύχη. Έτσι φτιάχνουν την τύχη τους και έχουν έλεγχο στην ζωή τους. 

Καλλιτέχνες...ξυλόγλυπτα και ζωγραφική παντού. 
Οι αγαπημένοι μου πίνακες. 
Ο δεξιά, συμβολίζει τις ανθρώπινες σχέσεις, μας είπε ο Δημιουργός σε κουρασμένα αγγλικά.Είναι μπλεγμένες αλλά χρωματιστές, ζωντανές και πολύπλοκες. 
Ο άλλος, συμβολίζει την οικογένεια. Πιο συμπαγής, καμιά φορά συγκεχυμένη και ασπρόμαυρη. Το απόλυτο φως και το απόλυτο σκοτάδι.
Με άγγιξαν, τους πήραμε και τους δύο και στολίζουν το σαλόνι μας.
Τα σπίτια τους με μια μεγαλόπρεπη πόρτα και από πίσω υπαίθρια. Ήταν όλα χρωματιστά γιατί αυτό τους φέρνει τύχη και τοποθετημένα επάνω σε μία πλατφόρμα ώστε να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα αν έρθουν τα "κακά πνεύματα".Άλλη αντίληψη για την ζωή. Αν το "κακό " έρθει σε εσένα φύγε, μπορείς, απλά πάρε το σπίτι σου και φύγε, και έχεις απαλλαχτεί από ό,τι σε τρομάζει. 
Εύκολα μπορεί κανείς να χλευάσει τέτοιες αντιλήψεις και να τις αποκαλέσει δεισιδαιμονίες, αλλά έχουν αποτέλεσμα. απέχουν πολύ από τον δικό μου τρόπο σκέψης, όμως για αυτούς τους ανθρώπους δουλεύουν, όπως κάθε πίστη που είναι οικεία. Όλα γίνονται αρκεί να το πιστεύεις
Και τελευταία άφησα την υπέροχη αυτή εικόνα που έχω φυλακίσει στις αναμνήσεις μου και την κουβαλάω. 
Το απέραντο γαλάζιο απλώνεται περήφανο μπροστά μας. Η θάλασσα ζεστή και λαχταριστή. 
"Αυτό είναι" σκέφτομαι " αυτό είναι ευτυχία" 
Θα την κάνω δική μου τώρα που ήρθε πιο κοντά. 
Η ευτυχία μου είναι μικρές ασύνδετες στιγμές που μου χαρίζουν συναισθήματα. Δεν τις προσπερνάω βαιστικά γιατί ξέρω καλά πως δεν ξαναγυρνάν ποτέ και την φοβάμαι αυτή την λέξη. Ποτέ ξανα...αν όμως η στιγμή μου έχει την προσοχή που της αξίζει, τότε γίνεται δική μου για πάντα και κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να μου την κλέψει. Θα είναι χαραγμένη στην μνήμη μου και θα την καλώ όποτε την έχω ανάγκη. Δεν θέλω να περάσουν τα χρόνια γρήγορα, βιαστικά χωρίς να το καταλάβω. Θέλω να θυμάμαι...
Ευτυχώς η Ελλαδίτσα μας μας εξασφαλίζει πολλές τέτοιες στιγμές τα καλοκαίρια της. Αρκεί να σταματήσεις λίγο τον χρόνο, να απομακρύνεις τις φωνές γύρω σου, "Γιαννάκη όχι στα βαθιά παιδί μου" , να κάνεις κάδρο και να μπεις μέσα να ταξιδέψεις
Καλά ταξίδια στις στιγμές μας λοιπόν το καλοκαίρι που έρχεται!!

Σχόλια

  1. Πολύ καλή ανάρτηση! πολύ χρώμα! Μου θύμησες και το ταξίδι μου στην Tailand. Ο παπαγάλος τέλειος!

    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ανάρτηση! Υπέροχες εικόνες και χρώματα παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη ανάρτηση!Οι φωτογραφίες μα και τα λόγια σου τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ Σπυριδούλα και εγώ συνταξίδεψα μαζί σας.

      Διαγραφή
  4. Υπέροχη ανάρτηση και καταπληκτικές οι φωτογραφίες από το ταξίδι!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλωσόρισες "ζαλισμένο κουμπί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις