Μια τέτοια μέρα σαν κι' αυτή

Η σημερινή ημέρα έχει μια χαρά μεγάλη και μια θλίψη μεγάλη. 
Η χαρά ξέρω από που έρχεται. Η θλίψη μου εμφανίζεται εδώ και καιρό και μετά κρύβεται. 
Είπα λοιπόν σήμερα να της φερθώ ευγενικά και να μιλήσουμε λιγάκι. 


Αύριο φεύγουμε για διακοπές. Ο Δ. η μικρή Αλίκη και εγώ. Οι πρώτες μας διακοπές οι τρείς μας. 
Δεν θέλω να την πάρω μαζί μου και ξέρω πως αν της δώσω χώρο να εκφραστεί θα την αφήσω εδώ. 


Οι πρώτες μας διακοπές οι τρεις μας. Ή μάλλον οι τέσσερις μας.


 Έχουμε και ένα ακόμα πλάσματάκι στην κοιλιά μου. Μικρό και άγνωστο. Που ακούγεται η καρδούλα του και αγωνίζεται να μεγαλώσει. 
Ελπίζω να τα καταφέρει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε μαζί γιατί και εγώ θα προσπαθήσω για εκείνο. Είναι νωρίς ακόμα, στον τρίτο μήνα και αποφάσισα να μην είμαι προληπτική και να το πω.


Δεν θέλω να φοβάμαι. 
Την προηγούμενη φορά έβγαλα ένα διάστημα μη μπορώντας να κάνω τα βασικά, ξαπλωμένη στο κρεβάτι και έκανα υπομονή. Δεν έχω συνηθίσει να κάθομαι και ζορίστηκα. Από εκεί νομίζω πως έρχεται η θλίψη. Από τον φόβο. 


Τότε μου πήρε δώρο το αγόρι μου τον Σάββα, το μικρό μου φορητό υπολογιστή και ξεκίνησα το blog μου. 


Τότε ερχόταν φίλοι από την Θεσσαλονίκη για μια- δυό μέρες και μου θυμίζαν ότι υπάρχουν ακόμα και ας είναι 500χλμ μακρυά. Ήταν σπουδαίο!


Τότε μεγάλωσε το Αλικάκι και προετοιμάστηκε να έρθει να μας γνωρίσει. 


Τότε κουράστηκα και νομίζω πως δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να το λέει. 
Δεν ήθελα να γκρινιάζω, να είμαι αχάριστη. 
Ήμουν έγκυος μαζί με ένα πρόσωπο αγαπημένο, καρκινάκι και εκείνη και έχουμε τα γεννέθλιά μας την ίδια μέρα. 
Τα κατάφερε μετά από πολλούς αγώνες. Την Β. μου...Τι χαρά!!!
Το είχα θεωρήσει τύχη μεγάλη που διανύσαμε μαζί αυτή την περίοδο, σημάδι πως έρχονται πολλά καλά και έτσι και έγινε. Η Αλίκη μας έφερε και άλλα μωρά μαζί της. Της το ζήτησα όταν ήρθε, κρυφά, χλευάζοντας τον εαυτό μου. Όμως έπιασε!!


Τώρα όμως που πέρασε καιρός, μπορώ λιγάκι να μιλήσω για αυτό, να το αφήσω πίσω μου, να κλάψω για τις αλλαγές και να συνεχίσω γιατί έρχονται και άλλες...


Ξέρω πως πάντα μέσα σε κάτι δυσάρεστο υπάρχει και κάτι καλό. 
Θυμάμαι μια φορά σε μια κηδεία ενός πολύ αγαπημένου θεραπευόμενου του Α. που έφυγε από χρήση ουσιών, τα λόγια της μητέρας του για να με παρηγορήσει...ξεκουράστηκε κορίτσι μου, γλύτωσε, είχε κουραστεί. 
Είχε χάσει και τα δύο παιδιά της από την χρήση ουσιών και δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το βλέμμα, εκείνη την αγκαλιά, εκείνο το Αντίο. 


Ξύπνησα από τις 5, δεν είχα ύπνο. σκέψεις ανάκατες, σκόρπιες. Συναισθήματα μπερδεμένα. 
Οι τελευταίες κουβέντες για την δουλειά με αναστάτωσαν. Η κρίση καλά κρατεί και μοιάζει σαν να έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου και διαρκώς μαθαίνεις καινούργια πράγματα δυσάρεστα, απογοητευτικά.
 Ίσως εγώ πάλι να ονειροβατούσα, τι να πω...
Δεν με νοιάζει, είναι ωραία εδώ ψηλά! χα!


Εδώ ψηλά περιμένω το νέο μας αγγελούδι από τώρα και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά!!!
Πάλι χρειάστηκα βοήθεια και ευτυχώς έστω και για λίγο την έχω.
 Όταν γυρίσουμε...θα δείξει...


Εμπρός λοιπόν!!!!
Βαλίτσες!!!


Ρούχα!!!


Βιβλία,παιχνίδια, πάνες, γάλα, σωσίβιο, μαγιό, παπούτσια, παρεό, πετσέτες, σαγιονάρες.......................


Και φύγαμε!!!!!!
Όσο ο γιατρός μας αφήνει!!!!!!
Πάμε για Πελοπόννησο οι τρεις μας, οι τέσσερις μας,
 και το ξέρω πως θα περάσουμε τέλεια γιατί το έχουμε ανάγκη και εξαρτάται από εμάς!!




Σας φιλώ!!










Σχόλια

  1. σκατίτσα μου γλυκια μου λείπετε τόσο και συ και η τσαχπινογαργαλιάρα σας αντε και ο αντρας σου (αλλά οχι τόσο ...μην του το πεις..)
    να περάσετε ομορφα και να μη σκέφτεσαι τιποτα άσχημο γιατί ο τέταρτος της παρέας θα επηρρεαστεί πιο πολύ απ΄όλους σας!!!!
    φιλάκια πολλά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριάνθη,καλές διακοπές να περάσετε! Σ' ευχαριστώ για τη φιλία! Συγχαρητήρια! Με το καλό και το δεύτερο μωράκι. Και να ξεκουράζεσαι για να το απολαύσεις. Κι όσο για τις σκέψεις. Μόνο καλές. Μόνο μπροστά. Όλα είναι για καλό. Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκατούλα μικρή δεν μας τα λες αυτά...τα ωραία...η Αλίκη θα γίνει η μεγάλη αδερφή!!!!! Αγάπη μου να είστε όλοι καλά και να σκέφτεσαι μόνο όλα όσα σε κάνουν χαρούμενη κι ευτυχισμένη....σε παρακαλώ όχι σκοτεινές σκέψεις τώρα!!
    Να περάσετε τέλεια και να ταΐζεις καλά τον τέταρτο της παρέας...χεχε ξέρεις εσύ!!! Και μην φοβάσαι....μην τυχόν!! Διαταγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το καλό να έρθει το καινούριο μέλος Μαριάνθη μου!! Να μην στεναχωριέσαι και να περάσετε πολύ όμορφα στις διακοπές σας!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριάνθη μου, καλές διακοπές να έχετε οι τέσσερις σας!! Καλά να περάσεις, να ξεκουραστείς και μην σκέφτεσαι τίποτε άλλο! Όλα καλά θα πάνε!! Θετική ενέργεια για να μεγαλώνει σωστά το μικρούλι!! χιχι!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλυκιά μου Μαριάνθη... ήρθε το πρώτο σου θαύμα στη ζωή και με θετική σκέψη θα έρθει και το δεύτερο. Δύο θαύματα, δύο ζωές, διπλή ευτυχία. Η θετική σκέψη όλων μας είναι μαζί σου. Να περάσεις υπέροχα, να ξεκουραστείς και εμείς θα σε σκεφτόμαστε με αγάπη! Σε φιλώ γλυκά και με το καλό. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να έχεις ένα υπέροχο καλοκαίρι σκεπτόμενη ότι το επόμενο θα έχεις αγκαλίτσα και το καινούριο μωράκι σας.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γλυκό μου ευαίσθητο κορίτσι ελπίζω να περνάς καλά οι..τέσσερείς σας..να θυμάσαι πάντα οτι κάθε τι που μας φέρνει η ζωή μας το φέρνει για κάποιο λόγο..να είσαι ήρεμη και ευτυχισμένη σκεπτόμενη οτι : όταν η καρδιά σου και η αγκαλιά σου είναι γεμάτες από ανθρώπους που αγαπάς...τοτε..ναι..τα έχεις όλα κοριτσάκι..και τότε..όσες δυσκολίες και να έρθουν...ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρία κάπου! τέλειο σκατίτσα μου κουμπαρούλα!!!!!Το είδε ο Τ.? χαχαχα!
    Και εσείς μου λείπετε πολύ ρε γαμώτο και εσύ και η άλλη η σκατίτσα, ο Τ, με τις συζητήσεις μας και φυσικά ο μικρός αγαπημένος μου Σ. και το γκομενάκι η Μ. !!!
    φιλάκια σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Λείπαμε και τώρα διάβασα τα υπέροχα σχόλια σας. Ευχαριστώ. Ο φόβος υπάρχει αλλά δεν με καταβάλει ποτέ το ξέρω καλά. Απλά του άφησα λίγο χώρο και τώρα...θα τον κανονίσω που φανερώθηκε!!
    χα!!!
    Αισιοδοξία λοιπόν και πάμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις