Υπέροχες διακοπές!

Στην δουλειά μου, κάθε φορά που πλησίαζαν αργίες, γιορτές, διακοπές, τα πράγματα σοβάρευαν, οι άνθρωποι φοβόντουσαν τον ελεύθερο χρόνο και δεν ήξεραν πως να τον διαχειριστούν. 
Έπρεπε να τους δώσουμε το στίγμα, το νόημα, μια μικρή έμπνευση, ένα μικρό νήμα να το κρατήσουν για να ξετυλίξουν ο καθένας το δικό του κουβαράκι και να μπορέσει να γυρίσει πίσω.  
Μου ήταν εύκολο αυτό! 
Πάντα λάτρευα τις διακοπές, τις γιορτές, τα ταξίδια, την παύση.
Αυτό ήταν οι διακοπές. Παύση. Ευκαιρία για ένα μεγάλο ΣΤΟΠ!
Οι διακοπές δεν είναι μόνο απόδραση αλλά και χρόνος και χώρος για σκέψεις, αναδιοργάνωση, αυτοαξιολόγηση, και ίσως...αν χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. 
Σίγουρα όμως οι διακοπές είναι χαλάρωση, ομορφιά, παιχνίδι, φαγητό, ηρεμία, γαλήνη, η ένταση της χαράς, κόσμος, γνωριμίες...να σου λείψει το σπίτι σου...
Διακοπές!!
Πήγαμε στην Φοινικούντα. Στην Πελοπόννησο. Εγώ πρώτη φορά την άκουγα και δεν ήξερα την ύπαρξή της. 
Ο δρόμος καλός μέχρι την Τρίπολη, άντε την Καλαμάτα, και μετά...πηγαίναμε....πηγαίναμε....πηγαίναμε....Ταμπέλα Φοινικούντα πουθενά!
Κάποια στιγμή κοιταχτήκαμε απελπισμένα...
"Λες να μην υπάρχει Φοινικούντα? Να μας έκαναν πλάκα?" 
Τελικά υπήρχε! 
Φτάσαμε και εμπρός για το ξενοδοχείο που κλείσαμε μέσω ίντερνετ!
Πολύ ωραίο από έξω, ακόμα καλύτερο από μέσα μια που ήταν καινούργιο και τα δωμάτια ήταν τεράστια και πεντακάθαρα.
 Ήταν βέβαια λιγάκι πιο μακρυά από την θάλασσα από ότι μας είπε ο τύπος στο τηλέφωνο και σε μια ανηφορίτσα αλλά...δεν βαριέσαι! Τους το είπαμε και μας έδωσαν μεγαλύτερο δωμάτιο για να μείνουμε ικανοποιημένοι!
Να μαστε στην μαγευτική Φοινικούντα! Η Μύκονος των παιδιών, όπως είπε ένας τύπος που γνωρίσαμε εκεί, πατέρα και αυτός. 
Το Αλικάκι μεγαλώνει και από τώρα τρελαίνεται να φοράει τα πράγματά μου! τι μας περιμένει. Κοριτσάκι, κανονικό κοριτσάκι και εγώ κρυφοχαίρομαι και ξιπάζομαι, μου αρέσει και είναι τόσο όμορφη στα μάτια μου!
Εντάξει και λιγάκι αστεία...
Αυτή ήταν η αγαπημένη μας παραλία, οι Λάμπες. 
Μια μεγάλη εξωτική παραλία με ρηχά νερά για τα παιδάκια, δέντρα και σκιά με γκαζόν για δροσιά, καφεδάκια, και κόκορα με λαζάνια!!

Το Αλικάκι περπατούσε στο νερό μόνη της επιτέλους! Πολύ χαρά μια που κανονικά περπατάει μόνο όταν την κρατάμε!! Ανεξαρτησία, ελευθερία, επιτέλους δεν μας χρειάζεται πια!
Μας ξεφορτώθηκε για λίγο!
Εμένα δηλαδή γιατί ο πατέρας της έτρεχε από πίσω να μην πάθει κάτι το παιδάκι του...οι μπαμπάδες τελικά γίνονται πιο εύκολα υπερπροστατευτικοί από τις μαμάδες. 
Και όσο έτρεχε η Ζουζού να ξεφύγει τόσο έτρεχε και ο μπαμπάς της να προλάβει...!
 Κάναμε και εξορμήσεις στην γύρω περιοχή. 
Πύλος, Μεθώνη, Κορώνη. 


Όμορφα μέρη γραφικά.
Αφού περάσαν 10 μέρες αποφασίσαμε να ανηφορίσουμε για να σπάσουμε την απόσταση της επιστροφής. Δεν άντεχα πάλι τόσες ώρες στο αυτοκίνητο. 
Έτσι ξεκινήσαμε χωρίς να ξέρουμε ακριβώς που θα πάμε και χωρίς να έχουμε κλείσει κατάλυμα για το βράδυ. 
Στην διαδρομή ήδη το είχαμε αποφασίσει. Ναύπλιο τι άλλο!!!
Ναύπλιο μαγικό!
Αφού ψάξαμε μερικά ξενοδοχεία και δεν βρήκαμε κάτι με θέα λέμε, δεν πάμε και στο Ναπλία Παλάς? Γελάσαμε γιατί στο ιντερνετ που είχα κοιτάξει είχε 2500ε τα 5 βράδυα!!Τζάμπα!!
Αλλά είπαμε να πάμε έτσι για το χαβαλέ. Εγώ κουρασμένη δεν βγήκα από το αυτοκίνητο μέσα στην ζέστη. Πήγε ο Δ. και εγώ περίμενα να γυρίσει να μου πει τι έγινε να γελάσουμε. Τον βλέπω να έρχεται χαμογελαστό. Έλα κατέβα εδώ θα μείνουμε.
Χα!χα χα!!Τέλεια!!Το ξενοδοχείο είχε δωμάτια και με νορμάλ τιμές αλλά δεν ήταν ανακαινισμένα σαν τα άλλα στο ιντερνετ!!!
Όλα όμως έχουν θέα. Την ίδια απίθανη θέα που ερωτευτήκαμε. Καθόμασταν και κοιτάζαμε την θάλασσα και θαυμάζαμε τα κάλλη της. Υπέροχο θέαμα. 
Η αλήθεια είναι πως το δωμάτιο την ήθελε την ανακαίνισή του. Νόμιζες ότι από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με την Μάρω Κοντού! Τι τιμή!
Αφού παίρναμε το γενναίο πρωινό μας, 
Πηγαίναμε για μπάνιο σε μια παραλία με βράχια εκεί δίπλα με υπέροχα γαλάζια νερά και βράχια! 
Την λάτρεψα.
Το απόγευμα καμία βουτίτσα μπαμπάς και κόρη στην πισίνα και εγώ ρεμβάζω διαβάζοντας το βιβλιαράκι μου. 
Ποιος είπε πως όταν έχεις παιδί δεν μπορείς να διαβάζεις στις διακοπές?
Μετά λίγο χάζι στο μπαλκόνι μας, ρουφώντας κάθε στιγμή του ηλιοβασιλέματος. 
Η αγαπημένη μου ώρα. 
Εκείνη κοιτάζουν το ηλιοβασίλεμα και εγώ κοιτάζω εκείνους. Πάλι έχασα την στιγμή που ήλιος κρύβεται πίσω από τα βουνά. Δεν το είδα καμία μέρα. Τους κοίταζα και φωτογράφιζα λες και δεν θα έκανα καιρό να τους δω. Ήταν τόσο όμορφοι...
Ακολουθεί μια βόλτα το βράδυ στο Ναύπλιο. Η παλιά πόλη μαγική. Όμορφα κτίρια καλοδιατηρημένα, πλακόστρωτα και κόσμος. Ωραίος κόσμος που κάνει τις βόλτες του ή τρώει το γλυκό του. Και τα ταβερνάκια γεμάτα.

Εικόνες από το παρελθόν
Μάγοι
Και υπέροχα μπαράκια για το βράδυ
Υπέροχο Ναύπλιο σε ερωτεύτηκα!


Σχόλια

  1. Τι υπέροχα! Πολύ όμορφες οι φώτο ! Μας ταξίδεψες! Εμείς γυρίσαμε χτες από τις διακοπές μας (λεπτομέρειες στο ανθομέλι φυσικά!) Σιγά σιγά όμως! 9 σακούλες σκουπιδιών έχω να βάλω πλυντήριο! Χιχι!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλωσορίσατε λοιπόν!καλά ναι και εγώ πρώτα έβαλα 7 πλυντήρια, ήρθε η κοπέλα που με βοηθάει με το σπίτι και μετά έγραψα τις γλυκουλινιές!καλό κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες φωτογραφίες! Με εξαίρεση το Ναύπλιο που το έχω επισκεφτεί άπειρες φορές, θα ήθελα πολύ να πάω και από Φοινικούντα μεριά! Καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριάνθη μου πόσο χαίρομαι που τα άγχη σου κάνανε λίγο στην άκρη και περάσατε τόσο όμορφα!!! Ελπίζω να συνεχίσεις έτσι και όλο το χειμώνα όσο δύσκολος κι αν είναι. Οσο για τις φωτογραφίες σου βάλσαμο για εμάς που δεν πήγαμε διακοπές!!! Δροσίστηκα! Ναύπλιο όντως φοβερό! Θέλω κι εγώ να μείνω μια φορά για να το απολαύσω... γιατί μόνο μονοήμερη πηγαίνουμε. Φιλάκια στα μαγουλάκια της Αλίκης σας!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειες οι διακοπές σου Μαριάνθη!! Οι φωτογραφίες μαγευτικές, τα μέρη πολύ γραφικά και το Ναύπλιο, πανέμορφο!! Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τώρα προσπαθώ να οργανώσω τον χειμώνα μου ανάλογα με το τι θα προκύψει για να καταφέρω να κάνω κάτι δημιουργικό ή εκπαιδευτικό ή και τα δύο για μένα.
    Ας πούμε καλό χειμώνα λοιπόν?
    ΌΧΙ ΑΚΌΜΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλώς σέ βρίσκω!Εχω κάνη διακοπές καί Ναύπλιο καί η Φοινικούντα,υπέροχη!!Νά χαίρεσαι τήν οικογένειά σου,καί σέ ευχαριστώ γιά τήν επίσκεψή σου!Θά τά λέμε!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολύ όμορφες διακοπές...οι φωτογραφίες σου δείχνουν τι ωραία τα περάσατε..πάντα τέτοια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ!!!!!!!
    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΣ!!!!!!!
    ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ!!!!!
    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις