Τα Χριστούγεννα έρχονται!!!

Το Σάββατο είπαμε να κάνουμε μία βόλτα στο http://www.mcarthurglen.com/en/our-outlets/greece/ όχι τόσο για να ψωνίσουμε αλλά για να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, να δούμε στολισμένες βιτρίνες, δέντρα και λαμπάκια που λατρεύω και κόσμο, πολύ κόσμο στα καφέ να απολαμβάνει ζεστό λαχταριστό καφεδάκι σε στιγμές χαλάρωσής και ανεμελιάς...
Μετά από μία εβδομάδα αγκαλιά με την Αλίκη και τους τόνους χαρτομάντιλα που ξοδέψαμε κλεισμένες στο σπίτι με τι άλλο? πάλι μια ίωση, είπαμε να βγούμε από τον αποκλεισμό να δούμε λίγο κόσμο επιτέλους!!!!
Συναντήσαμε φίλους με τους οποίους μοιραστήκαμε το καφεδάκι μας, 
ΔΕΝ μοιραστήκαμε το θεικό γλυκάκι μας στα Häagen Dazsπαγωτό φυσικά που από κάτω είχε θρυμματισμένο σοκολατένιο κέικ με πλούσια γεύση μαύρης σοκολάτας καλυμμένο με το αντίστοιχο σιρόπι...μμμμμ.....
Επίσης, σημαντικό, είμαστε και σε άκαπνο περιβάλλον γεγονός όχι και τόσο εύκολο στην χώρα που ζούμε, πράγμα που με κάνει έξω φρενών κάθε φορά αλλά ας μην πιάσουμε πάλι το θέμα της εφαρμογής των νόμων και των κανόνων -ορίων στην Ελλάδα!!

Ήταν το γλυκό της εβδομάδας, γιατί μόνο ένα τρώω την εβδομάδα μια που είπα σε αυτή την εγκυμοσύνη να μην πάρω ξανά τα 25 κιλά που μετά μου πήρε 9 μήνες για να τα χάσω...
Μέχρι στιγμής καλά τα πάω στο έβδομο κιόλας μήνα, χι χι!







Εκτός από το καφεδάκι βέβαια μοιραστήκαμε στιγμές και αυτό είναι το καλύτερο. 

Με κάποιους ανθρώπους που μόλις γνωρίζεις δεν υπάρχει μία χημεία μαγική που λειτουργεί υπόγεια? Αυτό!
 Είχα καιρό να το νιώσω και το απόλαυσα ιδιαίτερα. Δεν αρκεί να περνάς τις ίδιες καταστάσεις αλλά χρειάζεται και να έχεις το θάρρος να το ομολογήσεις...Αυτό είναι. Αυτό γίνεται με τους "χημικά συμβατούς" σου ανθρώπους. Μιλάς και οι λέξεις βγαίνουν αβίαστα χωρίς αναστολές και τον φόβο "τι θα σκεφτεί για εμένα" και τότε βρίσκεις πάντα "κοινά σημεία". 
Είναι αυτά που έχουμε με τον καθένα γύρω μας αλλά με κάποιους νιώθουμε περισσότερο την ανάγκη να τα ανακαλύψουμε. 
Έτσι ο καφές, μια που δεν πίνω και πολλούς φυσικά, και το γλυκάκι μου γίνανε ακόμα πιο απολαυστικά και ζεστά, γευστικά και...γεμάτα σκέψεις,εικόνες και οικειότητα που ήρθε απρόσκλητη και την καλοδέχτηκα με χαρά. 

Το καλύτερο βέβαια του Σαββατοκύριακου ήταν, φυσικά τι άλλο?
 Ο στολισμός του δέντρου μας!!!!
Από την προηγούμενη εβδομάδα το γυροφέρναμε και το πηγαίναμε σήμερα αύριο αλλά εγώ δεν είχα το κουράγιο με την ίωση. 
Έτσι ο άντρας του σπιτιού μας έκανε όλη την βρώμικη δουλειά και όλοι μαζί μετά ολοκληρώσαμε την δημιουργία. Το έφερε από την αποθήκη, το συναρμολόγησε, το καθάρισε και το τοποθέτησε μαζί με τα λαμπάκια του έτοιμο για στολισμό!!!
Τι χαρά!!!
Η Αλίκη με την καινούργια της γνωριμία, τον Άγιο Βασίλη από πεπιεσμένο χαρτί, αγαπημένο δώρο από τις σκατίτσες και κουμπαρούλες μου πριν από μερικά χρόνια στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη που είχαμε μαζευτεί. 
Η Αλίκη τον ερωτεύτηκε και μια που είναι στο ίδιο ύψος χόρεψε μαζί του χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, έφαγε τις χάντρες από το στεφανάκι του και τον αγκάλιασε σφιχτά μετά για ευχαριστώ!
Ωραίος τύπος τον αγαπώ αν και ξενόφερτος πάντα μου έφερνε ωραία δώρα, ήταν αφράτος και γελαστός, συνεπής στα ραντεβού του και ανοιχτός για όλους τους ανθρώπους. 
Θυμάμαι ένα βράδυ όταν είμαστε μικρά με την αδελφή μου που μόλις μας ξέφυγε από την μπαλκονόπορτα της κουζίνας από όπου είχε μπει για να αφήσει τα δώρα μας. Το ακούσαμε όμως καθαρά!!Ήταν εκεί!!!!Μαγικό!!!!
Μέχρι που κάποιος κυνικός και δήθεν έξυπνος ενήλικας σου καταστρέφει το παραμύθι. 
Ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει!!!!
Ήταν όλα ψέματα. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η στιγμή που καταστράφηκε το δικό μου παραμύθι. Ξέρω όμως καλά πως δεν θα σταματήσω να το φτιάχνω ξανά και ξανά κάθε χρόνο σαν να είμαστε ακόμα παιδιά...
Έτσι θα μπορεί το δικό μου το παιδί που πάντα θα ζει ολοζώντανο μέσα μου να παίζει ανενόχλητο με την Αλίκη και περνάνε Χριστούγεννα παραμυθένια....
Η Αλίκη διάλεξε το κλαδί της και το γέμισε στολίδια και μπάλες όσε περισσότερες μπορούσε να χωρέσει, χι χι χι "πολλοί καλοί χωράνε" μας είπε με τον τρόπο της...και κρεμούσε τα στολίδια με περηφάνια!!!
Στολίδια αγαπημένα γεμάτα εικόνες και ζωή...
Αγγελάκια που πιστεύεις δεν πιστεύεις σε κάνουν να χαμογελάς,
Ο ξύλινος στρατιώτης και το αλογάκι απαραίτητα για τις γιορτές των αγοριών, μικρών και μεγάλων,
Το αγαπημένο μου στολίδι από τα Χριστούγεννα στην Νέα Υόρκη, 
τα ξωτικά, οι αγαπημένοι φίλοι, τα δικά μου πλάσματα που πάντα σκεφτόμουν ότι θα ήθελα για φίλους,
ο χιονάνθρωπος,
φυσικά ο Άγιος Βασίλης σε όλες του τις εκδοχές, ξύλινος, πάνινος, μεταλλικός, χάρτινος, μικρός, μεγάλος...
και εγώ ανεβασμένη μαζί με την χοντροκοιλιά μου στον καναπέ με την Ζουζού να μου δίνει μπάλες, άριστη συνεργάτης και ο Δ. να λέει "κατέβα θα τα βάλω εγώ εκείνα" αλλά όλο και να φωτογραφίζει κοροϊδεύοντας τις καινούργιες μου διαστάσεις...
Που θα πάει δεν θα γεννήσω? Θα γεννήσω...ΧΑ!!

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα λοιπόν τώρα μπορούμε χαρούμε όσο μπορούμε αυτόν τον μήνα της προσμονής που μεσολαβεί...

Σχόλια

  1. Καλά Χριστούγεννα!! Μπράβο που μπήκατε στο κλίμα. Και εμείς τα ίδια κάναμε χθες! Να μπούμε σε γιορτινό κλίμα. Γιατί όπως λέει και η Ευγενία "ήρθαν τα Χριστούγεννα" και όλο φοράει τον Αγιοβασιλιάτικο σκούφο! Τι καλά.
    Και τώρα που σας ξαναβλέπω...νομίζω ότι και η κοιλιά σου ταιριάζει στο όλο σκηνικό. Αγιο Βασιλίνα έτοιμη. Να είστε και να περνάτε καλά! Μας λείπετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μας σεις και τις γιορτές στην Θεσσαλονίκη σίγουρα!Δωράκι μου και εσείς μας λείπετε όλοι...κλαψ λυγμ σνιφ....Η Ευγενία ξέρει πολλά!!

      Διαγραφή
  2. ζητω το καπνισμα...ζητω η ζωης χωρις τα πλασματικα ορια...ζητω ο αγιος βασιλης πυ συνεχιζει να υπαρχει σε πεισμα οσων δεν πιστευουν... ζητω η ΖΟΥΖΟΥ. ΚΑΤΩ ΤΟ ΧΑΝΓΚ ΓΚΕΝ ΝΤΑΤΣ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ.ΖΗΤΩ Ο ΜΗΤΣ....ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ...ΖΗΤΩ ΤΑ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζήτω το κάπνισμα διαβάζω,,,μμμμ, μάλλον υποτροπιάσαμε για τα
      καλά φιλαράκι μου....ναι και εμένα μ' αρέσει αλλά τι να κάνω τώρα.
      Συμφωνώ συμφωνώ με τις "αμερικανιές" αλλά τι να κάνουμε αυτά είναι και τα μόνα μαγαζιά που δεν καπνίζουν οι Ελληνάρες για αυτό και τα διαφημίζω.
      Πλασματικά όρια και πλασματικοί νόμοι, ακριβώς όπως το είπες μη χε....
      Άσε ονειρεύομαι επιχείρηση θα σου την πω από κοντά!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ......ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ....ΑΝΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΒΟΗΘΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!! ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ ανθομελάκια χάθηκα λιγάκι σας παρακολουθώ όμως έστω και αν δεν αφήνω πάντα τα σχόλιά μου...είδα και τον στολισμό της εισόδου και την γιορτούλα σας...
      φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  5. Mαριάνθη μου να με κι εγώ. Δεν άντεχα να μην σχολιάσω την κάππα της Αλίκης. Γλύκα η ξανθούλα σας!!! Πάντως λείπεις από την μπλογκογειτονιά να το ξέρεις!!! Είδαμε και τα σχολιάκια σου. Μην ανησυχείς. Ξέρουμε ότι κάποιοι είστε γύρω μας και μας αγκαλιάζετε κι ας μην σας βλέπουμε! Σε φιλώ. Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι ναι η κάπα της Αλίκης, δώρο της γιαγιάς της ξέρεις από εκείνες τις γιαγιάδες που έλεγε η Κατερίνα...
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλές γιορτές!Ωραίο το δέντρο σας,μας βάλατε στο κλίμα!

    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλωσόρισες Γεωργία μου και άντε ξεκίνα τον στολισμό!!

      Διαγραφή
  8. Με γλύκανες με την ανάρτηση σου, έδωσα φιλάκι στο ολόγλυκο ξανθό λουκουμάκι σου και ενοιωσα τρυφερότητα μαμαδίστικη γλυκιά μου για σένα..Όχι..δεν έχω γεννέθλια παρεπιπτόνως όπως νόμισες στο μπλοκ μου..στις 21 Μαίου γίνομαι..61!!!Ουάουυυυυ! να κλάψω ή να γελάσω; Να είσαι καλά κοριτσάκι μου και να χαίρεσαι την ευτυχία σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ ευχαριστώ...είσαι πιο μικρή από την μαμά μου κατά 10 χρόνια αλλά μ'αρέσει πολύ να βλέπω σε αυτή την νεαρότερη ξαναλέω ηλικία να ασχολείσαι με τον υπολογιστή και να τα πηγαίνεις τόσο καλά με την τεχνολογία. Μπράβο!!!κυρία μου και ευχαριστώ για τις γλυκές ευχές!!!

      Διαγραφή
  9. Γεια σου Μαριάνθη!
    Πολύ ωραία η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας κι ακόμη πιο ωραίο το κλαδί της Αλἰκης!
    Με το καλό να έρθει και το μωράκι!

    Υ.Γ. Όσο ζούσαμε στην Παλλήνη (δηλαδή μέχρι πριν 6 μήνες), το Mac Arthur Glen ήταν από τα αγαπημένα μας μέρη για βόλτα, με τον φροντισμένο παιδότοπο, τα υπέροχα παγωμένα γιαούρτια (Giasou) και φυσικά τα μαγαζιά που μπορούσες να κάτσεις να πιεις τον καφέ σου χωρίς το παθητικό κάπνισμα. Τώρα τις γιορτές που θα κατέβουμε Αθήνα, σίγουρα θα περάσουμε μια βόλτα από εκεί (μπορεί και δύο και τρεις!).

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Μαίρη χαίρομαι που σε γνωρίζω!!!!Τα Χριστούγεννα θέλουν βόλτα και κόσμο ανεξάρτητα από την δυνατότητα του καθενός για ψώνια. Φώτα ,λαμπάκια ,μουσική και γιορτινή ατμόσφαιρα!!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαριάνθη μου απίθανα τα στολίδια!!! πολύ γλυκά!!βέβαια το ομορφότερο απο όλα είναι το παιδάκι σου!!με το καλό να έρθει και το επόμενο!!!!πολύ όμορφες και τρυφερές φωτογραφίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις