Μεγαλώνουμε.


Για πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα ότι μεγάλωσα...
Οι στιγμές που περνάν και χάνονται δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ ξανά!
Στις 7 Ιουλίου έγινα 40...ουφ!
Είναι τα πρώτα μου γενέθλια που μου έφεραν θλίψη και έναν εσωτερικό πόνο. 
Μεγαλώνουμε. 
Κοίταζα τα κουταβάκια μου και έλεγα, "θα ήθελα να είμαι μικρότερη για εσάς...". Θα ήθελα να είμαι για πάντα μαζί σας να σας βλέπω και η σκέψη ότι αυτό δεν θα γίνει με πόνεσε πολύ. Η σκέψη πως θα ζήσω ένα μέρος μόνο της ζωής τους και μετά δεν θα ξέρω τι έγινε. Θα χάσω το τέλος. 
"Ο φόβος του θανάτου μάλλον μου χτύπησε την πόρτα" σκέφτηκα και αυτό είναι στοιχείο ωρίμανσης...μμμ...οκ...ας το δούμε έτσι...
Τι να κάνω λοιπόν? Πήγα στο κομμωτήριο για ανανέωση!
Μετά τις δύο εγκυμοσύνες έβγαλα για πρώτη φορά και μερικές άσπρες τρίχες και αναγκάστηκα να πάω στο κομμωτήριο να κάνω ανταύγειες, κάτι που ποτέ μου δεν είχα κάνει! Χρονοβόρα, βαρετή διαδικασία...ευτυχώς είχε wi-fi και είχα με κάτι να ασχοληθώ ώσπου έσκασε η βόμβα!
Μια ευγενική γλυκιά φωνούλα με διακόπτει από απολαυστικό σερφάρισμα που πλέον δεν έχω καθόλου χρόνο να κάνω στο σπίτι και μου λέει:
"Πείτε μας και εσείς την γνώμη σας σαν πιο έμπειρη που είστε"
Το τελειωτικό χτύπημα! Μια κοπέλα 25 χρονών, όμορφη και γλυκιά , πράγμα που το έκανε δυσκολότερο να την αντιπαθήσω μου ζήτησε την γνώμη μου για τοςυ άντρες μια που είμαι πιο..."έμπειρη", δηλαδή μεγάλη ήθελε να πει αλλά ήταν ευγενική!!!!
Kill - bill!!!
 Τι να κάνω μπήκα στον ρόλο της μεγάλης και άρχισα να λέω ό, τι έχω καταλάβει από την δική μου εμπειρία και βιώματα με ένα σφίξιμο στο στομάχι. 
Το κορίτσι που στο μεταξύ με γέμιζε αλουμινόχαρτα και γινόμουν όλο και πιο πολύ σαν την Ρένα Βλαχοπούλου, φώναξε και την φίλη του γιατί κάναμε λέει ωραία κουβέντα...
Ουφ...
Μιλώντας όμως αρχίσαμε να μοιραζόμαστε κάποια πράγματα προσωπικά. Όχι σπουδαία, αλλά δικά μας, ολό δικά μας. Έκει γλυκάθηκα.
Είχα πράγματα να διηγηθώ με συγκίνηση και χαρά. 
Είχα εικόνες πολλές και δεν ήξερα τι να διαλέξω.
Είχα αναμνήσεις που με έκαναν να χαμογελάσω και να συγκινηθώ. 
Είχα ανθρώπους στην ζωή μου σημαντικούς για μένα. 
Είχα ζωή. 
Αυτό σκέφτηκα. Είχα ζωή γεμάτη μέχρι τώρα και καλή. Όχι χωρίς δυσκολίες και αναποδιές, καθόλου μάλιστα θα έλεγα. Αλλά καλή, γεμάτη, μεστή. Ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης άρχισε να μου ξεφεύγει και ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω το κορίτσι. 
Έχω περάσει καλά στην ζωή μου μέχρι τώρα και θα περάσω ακόμα καλύτερα τώρα με την οικογένειά μου!!!Δεν φοβάμαι τίποτα. Όπως τα κατάφερα ως εδώ έτσι θα τα καταφέρω και στο μέλλον! 
Αυτό είναι!!!είπα στον εαυτό μου. 
Ένα καινούργιο ταξίδι άρχισε , το ταξίδι των μετά τα 40 mother fucker και θα ευχαριστηθώ!!!

Σχόλια

  1. Σε καλημερίζω και σου σιγοτραγουδώ
    "Κι όπως μεγαλώνουμε
    πιο όμορφα παλιώνουμε..."
    Φιλιά πολλά και καλά ταξίδια στο χρόνο,όπως τα θες και τα ονειρεύεσαι!!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μεγαλώνουμε εμείς, απλά μεγαλώνουν οι εμπειρίες μας! Εμείς μένουμε πάντα νέοι(εάν το θέλουμε) στην καρδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κλασική ατάκα ¨είμαι όσο φαίνομαι¨ για εμένα έχει αντικατασταθεί με το ¨είμαι όσο αισθάνομαι¨. Μεγαλώνοντας με μια μητέρα που πάντοτε έκρυβε την ηλικία της, εγώ ποτέ δεν έκρυψα τη δική μου. Στα 36 μου αισθάνομαι 18.... κι αν καμιά φορά το σώμα μου με προδίδει, το πνεύμα είναι πάντα πρόθυμο για νέες περιπέτειες! Όπως νομίζω ότι είναι και το δικό σου πνεύμα!
    Σου εύχομαι ολόψυχα να τα εκατοστήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. βλαμμένο!ανατρίχιασα. πάντα κλαίω με αυτό το τραγούδι. Το ακούγαμε στο στόμιο με την αδελφούλα σου σε κάποια γενέθλιά της και κλαίγαμε

      Διαγραφή
  5. Γιατί πρέπει να νιώθουμε ή να φαινόμαστε κάτι που δεν είμαστε; Ποιος είπε πως στα 40 είσαι μεγάλος; Τι σημαίνει μεγάλος; Είσαι 40... Ναι είσαι έμπειρη σ'αυτή την ηλικία, συγκριτικά με μια 20χρονη, αλλά σκέψου πόση λίγη σοφία έχεις σε σχέση με μια 70άχρονη. Θέλω να πω πως όλα είναι σχετικά και καλό είναι να ζούμε στην ηλικία μας κάθε φορά. Δεν συμφωνώ ούτε μ'αυτούς που προσπαθούν να μοιάζουν μικρότεροι, ούτε μ'αυτούς που παραιτούνται και γερνούν πριν την ώρα τους. Κάθε ηλικία έχει τις ομορφιές της. Αυτή η διαρκής προσπάθεια να δείχνουμε κάτι άλλο απ'αυτό που είμαστε, μας κάνει να χάνουμε το παρόν. Και ζωή είναι το παρόν. Το πριν έφυγε και το μετά δεν έχει έρθει ακόμη... Χρόνια σου πολλά λοιπόν και αληθινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σοφές κουβέντες αλήθεια! ας ζούμε το παρόν μας γιατί θα χάσουμε και το μέλλον έτσι κυνηγώντας το παρελθόν

      Διαγραφή
  6. Μεγαλώνουμε...και συλλέγουμε εμπειρίες...
    Μεγαλώνουμε...και μας κρατούν το χέρι, τα όνειρα για τα παιδιά μας...
    Μεγαλώνουμε...και γεμίζουμε σοφία...
    Μεγαλώνουμε...και εκτιμούμε περισσότερο το Θείο δώρο της ζωής...
    Μεγαλώνουμε... δεν είναι υπέροχο?
    Χρόνια σου Πολλά!
    ***Αννιώ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσε πολύ η τοποθέτησή σου , δεν είναι στο χέρι μας να μην μεγαλώνουμε , απλά να μεγαλώνουμε όμορφα , με αξιοπρέπεια αγάπη συλλογή εμπειριών , μεγαλώνουν τα παιδιά μας , έρχονται τα εγγονάκια!
    Η ζωή δεν σταματά στα 40 , συνεχίζεται με ανοικτό μυαλό και ψυχή!!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε ηλικία είναι μοναδική κι αξίζει να την ζήσουμε έτσι ακριβώς ... μοναδικά!
    (σου μιλά μια ακόμα πιο έμπειρη από σένα... στα φίφτις.. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι σοκαρίστηκα κι εγώ οταν προ αμνημονεύτων χρόνων μια φοιτήτρια είπε στο έτερον μου ήμισυ οταν της έπαιρνε κατάθεση για μία υπόθεση στην ερώτηση πόσο χρονών είναι ο μάρτυρας αυτή χαμογελαστά απάντησε *Ε! μεσόκοπος σαν εσας περίπου!!!!και τότε ήτανε 38 χρονών !!Για να το θυμαμαι 4Ο περίπου χρόνια μάλλον μας πείραξε !!!Χα Χα! Αλλά 40 χρονών είναι η πιο μεστή ,ζωντανή,φρέσκια και με μικρή πείρα και σοφία ηλικία!!!Μην το σκέπτεσαι γιατί οι επόμενες δεκαετίες βαραίνουν περισσότερο!Εσύ θα αντλείς νιάτα και δροσιά από τα μικρούλια σου!!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλήθεια βαραίνουν ε? μου αρέσει πολύ που μιλάω με μεγαλύτερες γυναίκες και ακούω πολύ προσεκτικά τα λόγια σας αλήθεια! ευχαριστώ
      άσε που αισθάνομαι και πιο μικρή χι χι

      Διαγραφή
  10. Τι ωραία που τα γράφεις Μαριάνθη μου!!!Τουλάχιστον έσυ έχεις τα δύο κουταβάκια σου...!!! Σου εύχομαι άλλα 40 χρόνια τόσο γεματα όσο αυτά που πέρασαν!!! Πολλά φιλιά!!! Σε σκέφτομαι πάντα πολύ γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοριτσάκι μου έχεις δίκιο σου εύχομαι ό, τι επιθυμείς και είσαι τόσο καλό παιδί!

      Διαγραφή
  11. Απόλαυση! Μπράβο βρε Μαριάνθη και χρόνια σου πολλά πολλά! Ολα θα τα προλάβεις με τέτοια ψυχολογία. Μου έφτιαξες η μέρα! Φιλιά σου πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άντε βρε!
    Στην αρχή της ανάρτησής σου με έκανες να κλαίω και μετά έκλαιγα και γέλαγα ταυτόχρονα... Τελικά, κατέληξα να χαμογελάω!
    Πάντα να είσαι υγιής κι ευτυχισμένη, κούκλα μου!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
    Απόλαυσε το νέο ταξίδι! Είναι δικό σου, ναι?
    Φιλάκια αμέτρητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά τα 40 πονάνε! Εγώ γίνομαι 40 τον ιανουάριο και διαβάζοντας την ανάρτηση σκεφτόμουν ότι τάχα εγώ έχω ακόμη καιρό!
    #Τελοσπαντων σιγά τώρα...και το είναι o χρόνος και γιατί μετράει όταν τον γεμίζουμε εμείς με ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η γυναίκα Μαριάνθη μου στα σαράντα της είναι πιό όμορφη απο ποτέ,πιό έμπειρη πιό υγιής συναισθηματικά και ψυχικά και όταν την πιάνουν οι ανασφάλειές της,οι μελαγχολίες της και τα 'κάτω ''της βγαίνει με μια φίλη της για καφέ και περνάει μοναδικά,,η ζωή δεν σταματά στα σαράντα..στα σαράντα αρχίζει!!Απλά να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή σαν μοναδική..απλές στιγμές..καθημερινές..οι ομορφότερες..αυτές που μας κάνουν να νιώθουμε ποιό ειναι το πραγματικό νόημα της ζωής..φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλώς σας βρήκα...το μυαλό πολλές φορές παίζει διάφορα παιγνίδια...άσχημες σκέψεις...μακάρι να μην γινόταν αυτό..ευτυχώς η κουβέντα με τη κοπέλα είχε το θετικό της στο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις