Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Αφού το ζητήσατε λοιπόν...

Από τον Στέλιο Παρλιάρο στο περιοδικό Gourmet, στο Εψιλον
"Ελβετικό ρολό με μαρμελάδα βατόμουρο" το λέει.

Εγώ έβαλα πραλίνα φουντουκιού...Στο μπάρμπεκιου εξαφανίστηκε σε 2΄ όλο το γλυκό!!
 Υλικά για το μπισκότο
4 ασπράδια αυγών
4 κρόκοι αυγών
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. αλεύρι

Υλικά για την μαρμελάδα (εγώ έβαλα πραλίνα φουντουκιού)
250γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα
250 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 ασπράδια αυγών με τα 80 γρ. ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Κατεβάζουμε από το μίξερ. ρίχνουμε σιγά σιγά τα 50 γρ. αλεύρι και τα 50 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τους 4 κρόκους αυγών.
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε πάχος 8 χιλιοστών περίπου.
Ψήνουμε στους 200ο C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια την μαρμελάδα βατόμουρο (την πραλίνα φουντουκιού).
Τυλίγουμε σε ρολό.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Για το ντεκόρ...βάζουμε την φαντασία μας να δουλέψει!!


Εύκολο και πεντανόστιμο με την πραλίνα φουντουκιού!!!!

Καλή επιτυχία!!!

6 σχόλια:

  1. θα το κάνω με μερέντα! Θα μπορούσα και με μαρμελάδα!
    Kathy by anthomeli
    Υγ. Με αυτή την λεκτική επαλήθευση τι θα γίνει; Δεν θα την βγάλεις; Βαριέμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά που μου το ειπεςγιατιδεν ήξερα ότι έχω λεκτική........την έβγαλα!sorry!

      Διαγραφή
  2. αχ!!!τρελένομαι για σοκολάταααα...φαίνεται πολύ λαχταριστό θα το φτιάξω σίγουρα φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία κορίτσια!!αν σας αρέσει η πραλίνα φουντουκιού θα το βρείτε θεικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο. Κι εγώ παραπάνω από 2 λεπτά ζωής δεν του δίνω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Σας παρακολουθώ...

who is watching now?